De Spaanse Mus lijkt sterk op de Huismus, maar is bruiner en vooral veel zwaarder gestreept en gevlekt op borst en buik. Dat geldt voor het mannetje, maar ook bij het...
De Spaanse Mus lijkt sterk op de Huismus, maar is bruiner en vooral veel zwaarder gestreept en gevlekt op borst en buik. Dat geldt voor het mannetje, maar ook bij het...
De Kleine Sprinkhaanzanger is een broedvogel van Rusland. In de winter vliegt hij naar het zuidoosten van Azie. Slechts bij hoge uitzondering verdwaalt er wel eens een...
De Noordse Stern is een absolute kampioen in vliegafstanden. In de zomer broedt hij noordelijk van de poolcirkel, in het najaar trekt hij naar het zuiden van Afrika om te...
Het Roodborstje (officieel de Roodborst) ziet er lief en snoezig uit, maar kan bij het vaststellen van de broedgebieden fel tekeer gaan tegen concurrenten. Met veel...
De Renvogel is een vogel van woestijnen en droge steppen. Hij broedt in het noorden van Afrika en wordt soms als dwaalgast aangetroffen in Zuid-Europa. Het is een...
De Withalsvliegenvanger broedt in het oostelijke deel van Europa en trekt in de winter naar Afrika. Het mannetje is opvallend zwart met wit, terwijl het vrouwtje...
De Daurische Kauw is een broedvogel van Azie. In West-Europa is het een zeldzame dwaalgast. Hij valt op door z'n grijze nek en heeft daarmee wel iets van een kleine...
De Steppekiekendief is een vogel die vooral in het oosten van Europa voorkomt. Het mannetje is lichtgrijs en wit van onderen, het vrouwtje licht- of roodbruin. In West-...
De Bruinkopdiksnavelmees is een klein vogeltje, dat voorkomt in het oosten van Azie. Hij vliegt vaak in groepen rond. De bruine kleur en de lange staart doen wel iets...
De Geoorde Fuut is voor Nederland een zeldzame vogel, die in ons land aan de rand van het broedgebied zit. Het is een fuut van meren en rietkragen.