De Roodkeellijster broedt in het zuiden van Siberie en komt nauwelijks voor in West-Europa. Heel af en toe is er een dwaalgast in de winterperiode. Opvallend bij het...
De Roodkeellijster broedt in het zuiden van Siberie en komt nauwelijks voor in West-Europa. Heel af en toe is er een dwaalgast in de winterperiode. Opvallend bij het...
De Stejneger's Roodborsttapuit is een vogel van China en het verre oosten. In Nederland is hij als dwaalgast eenmaal gezien.
De Kleine Zwartkop broedt in het zuiden van Europa en is als dwaalgast zeer zelden in Nederland te zien. Het mannetje is lichtgrijs en heeft een zwarte kop. Het vrouwtje...
Hoewel veel mensen de Kievit wel zullen kennen, gaat het aantal broedvogels in Nederland helaas nog steeds achteruit. Waarschijnlijk is het magere voedselaanbod in onze...
Het Alpensneeuwhoen is een bewoner van bergachtige streken. Het liefst zit ie boven de boomgrens en scharrelt z'n kostje aan insecten en bessen bij elkaar op de...
Het Helmparelhoen is een Afrikaanse vogel van de savanne. In Europa komen verspreid enkele groepen voor, zoals in Zuid Frankrijk. Het is een grote donkergrijze vogel met...
De Bruinkopgors is een broedvogel van Centraal-Azie. Hij overwintert in India en is daarom in West-Europa zeer zeldzaam. Het mannetje heeft een kastanjebruine kop en een...
De Moorse Nachtzwaluw broedt in Spanje en Portugal en delen van Noord-Afrika. Het is de grootste nachtzwaluw, die we in Europa kennen. De Moorse Nachtzwaluw is donkerbruin...
De Roodoogvireo is een broedvogel van Noord-Amerika. In de winter trekt hij naar Zuid-Amerika. Slechts bij hoge uitzondering belandt een dwaalgast in West-Europa. Het is...
De Knobbelzwaan is een grote sierlijke vogel, die in Nederland in vrij groot aantal broedt of doortrekt. Zowel mannetje als vrouwtje zijn wit en groot en hebben een...